Recensie: Saving Mr Banks

Deze film vertelt het verhaal over hoe de klassieke film Mary Poppins tot stand is gekomen. Mary Poppins is een gigantisch succes geworden maar het maken van deze film was lang niet zo gemakkelijk. Walt Disney heeft namelijk wel twintig jaar bij de auteur van Mary Poppins, de boekenserie, moeten zeuren voordat zij mee wilde werken. En zelfs toen P.L. Travers instemde om mee te werken deed zij ontzettend moeilijk.

Het beste aan Saving Mr Banks zijn de performances van Emma Thompson als P.L. Travers en Tom Hanks als Walt Disney. Emma Thompson weet van P.L. Travers toch een sympathiek personage te maken, hoewel ze zich toch echt soms als een bitch gedraagd. En Tom Hanks is het gelukt om een legende als Walt Disney waardig neer te zetten.

Saving Mr Banks still

Ik heb nog nooit zo gehuild in de bioscoop als bij Saving Mr Banks. Nou moet ik eerlijk zeggen dat er bepaalde dingen in mijn leven speelde op het moment dat ik de film zag, waar de film min of meer ook over gaat. Ik zou dan ook niet zeggen dat Saving Mr Banks een huilfilm is. Integendeel zelfs! Saving Mr Banks is heel grappig, inspirerend en ontroerend.

Saving Mr Banks still

Als echte Disney fan mag je deze film niet missen. Er zijn zelfs een paar scènes in Disneyland gefilmd, waarvoor het park helemaal in een jaren 60-jasje is gestoken. Maar ook als je geen diehard fan van Disney bent, is Saving Mr Banks de moeite waard om te kijken alleen al voor het fantastische acteerwerk van Tom Hanks en Emma Thompson.

Titel: Saving Mr Banks
Regie: John Lee Hancock
Verschijningsdatum: 12 december
Duur: 125 minuten
Hoofdrolspelers: Tom Hanks, Emma Thompson, en Colin Farrell

Saving Mr Banks draait nu in de bioscoop!

♥♥♥♥

Liefs, Enya

One comment

Geef een reactie

Ja, deel mijn laatste artikel