Janine en de inrichting van haar levensloop bestendige patio bungalow.

Janine is al in de vijftig en heeft met haar man altijd in een vrijstaand huis gewoond met een grote tuin.  Dit werd op een gegeven moment te veel en er werd gedacht aan een nieuw huis dat helemaal gelijkvloers en levensloop bestendig moest zijn.

Plan van aanpak

Wat moet je allemaal weten als je een levensloop bestendig huis wil? Er komt nogal wat bij kijken.  Enkele belangrijke punten voor Janine en Fred waren brede doorgangen zodat deze altijd met een rolstoel of rollator goed te nemen zijn. Verder het ontbreken van drempels, een ruim opgezette badkamer met uitbreidingsmogelijkheden voor als het later slechter zou gaan.

Enfin, in de buurt werd een nieuw bouwplan gerealiseerd en ze hebben destijds een kavel kunnen kopen.  Er is veel aandacht besteed aan de belangrijkste vertrekken in huis zoals de keuken en de badkamer.  Op de vloer is gekozen voor een stroeve taupe grijze tegelvloer die ook als deze nat wordt goed grip houdt zodat je niet kunt uitglijden.  Tegenwoordig zijn grote tegels erg in. Het formaat van de tegels is met 80 x 80 cm gigantisch groot. Ze zorgen voor een ruimtelijke uitstraling.

Wand en raambekleding

De wanden zijn eerst behangen met glasvezel behang. Dit zorgt ervoor dat de wanden eerst super glad worden en er niet gemakkelijk scheuren ontstaan. Je kunt hier dan weer goed overheen verven.  De wanden aan de raamzijden hebben een midden taupe kleur gekregen. De zijwanden welke voor de reflectie van het licht zorgen zijn RAL 9010, de meest gebruikte verf van Nederland en België.  De ramen zijn immens groot en het klonk er zonder raambekleding erg hol.  Om deze ramen passend te combineren is er gekozen voor paneelgordijnen .  Deze hebben ze afwisselend gekozen in gebroken wit en taupe. Doordat je de panelen vrij van links naar rechts kunt schuiven, kun je leuke kleurcombinaties maken en kan een raam er verschillend uitzien.

Als je de kleuren afwisselt breekt het de grote raampartij.  De patio bungalow voldoet helemaal aan hun wensen en ze genieten elke dag.