Hoe maak je je huis veiliger en voorkom je dat apparatuur gehackt word.

Je huis veilig met camerabeveiliging en goede paswoorden voor alle smart apparatuur.

De kanten stonden er afgelopen week bol van.  Het ene lek in computers volgde het andere in razend tempo op.  Is het allemaal zo ernstig?  JA. Dat blijkt uit de verhalen van de vele specialisten.  Hoe voorkom je dat je gehackt wordt?

Een goede virusscanner is natuurlijk de eerste vereiste en zorg dat je computer up to date is door alle updates tijdig te installeren.  Gebruik niet hetzelfde wachtwoord en gebruik een programma zoals passwordsafe waarmee je alle wachtwoorden veilig kunt opslaan en ze niet vergeet. Verander je wachtwoord regelmatig.

Let op met creditcard gegevens.  Stel altijd een limiet op je creditcard in zodat nooit veel geld tegelijk kan worden afgeschreven.

Pas op met openbare wifi hotspots. Als deze niet zijn beveiligd kan een hacker informatie onderscheppen.

Beveiligingscamera’s

Een beveiligingscamera heeft meestal een standaard wachtwoord zoals admin admin of 123456.  Deze moet je altijd veranderen. Criminelen kunnen zo inbreken op je camera én netwerk. Dat is gevaarlijk en ze kunnen zo belangrijke info stelen zoals bankgegevens of je netwerk gebruiken voor aanvallen op websites of andere netwerken.  Daar wordt je dus niet zo vrolijk van.   Bekijk hier tips voor een goede en betrouwbare werking van een wifi ip camera.

Overige apparaten.

Let ook op met slimme koelkasten, thermostaten en domotica systemen.  Deze zijn vaak ook slecht beveiligd tegen hackers.  Vraag het na bij je leverancier. Zij kunnen je vertellen of er voor zorgen dat de apparaten een update krijgen.