Roljaloezieën zijn zo gek nog niet. We gingen op onderzoek uit naar de prijzen en hoe je deze op maat kunt laten maken.

Wat is een roljaloezie en wat zijn de mogelijkheden van dit product?

Het product roljaloezie vindt zijn oorsprong in Zuid Korea aan het einde van de vorige eeuw.   Koreanen zijn altijd vindingrijk geweest in de ontwikkeling van nieuwe producten.  Dat geldt niet enkel voor raamdecoratie maar ook voor technologie en auto’s.  Eind jaren 80 zag op de R+T beurs in Shanghai de roljaloezie het levenslicht.  De engelstalige benaming is Zebra blind. In de lage landen zijn er nogal wat synonymen in omloop zoals multishade, duo rolgordijn, dag nacht rolgordijn, facette shade, twinroller enz.  Dat maakt het voor ons consument niet altijd even gemakkelijk.  Deze naam wordt voornamelijk in de bouwmarkt gebruikt.  Een slim synoniem om te pretenderen dat het om een nieuw product ging dat al verkocht werd door de woninginrichting onder de naam multishade.

roljaloezie op maat laten maken

Eigenschappen

Met roljaloezieën kun je eenvoudig zelf bepalen of je naar buiten wilt kijken, je raam wilt blinderen of de zon buiten houden.  Ze bestaan uit twee lagen stof. Het stof heeft een regelmatig patroon van doorzichtige stroken en gesloten banen. Door twee lagen voor elkaar door te rollen opent of sluit het gordijn zich.  Het grote voordeel ten opzicht van een gewoon rolgordijn is dat je aan de bovenzijde ook licht binnen kunt laten.  Er gaat minder licht verloren en je hebt een lichtere kamer. Het is ook een gemakkelijke oplossing om inkijk tegen te gaan.

Op maat laten maken

Meestal vindt je het product voorverpakt bij de bouwmarkt. Dat is eigenlijk wel jammer want dat zijn meestal erg uitgeklede producten uit de laagste loon landen. Je ziet dit wel aan de kwaliteit.  Via google vonden we Roljaloezie.eu waar je een roljaloezie op maat kunt samenstellen.  Voorverpakt bij de bouwmarkt is de maximale breedte slechts 200 cm.  Op deze site kun je tot 280 cm breed bestellen en je betaalt nog minder dan voor het maatwerk bij de bouwmarkt.